Skak er både sjov tidsfordriv og en seriøs konkurrencesport

Det kan være både sjovt og hyggeligt at tage et spil skak med sine venner eller familie fra tid til anden. Det er en god måde at fordrive tiden på. Skak er udfordrende, men alligevel underholdende. Konkurrenceelementet kommer hurtigt ind i spillet – for hvem kan li’ at stå tilbage som taber?

Skak har eksisteret i flere hundrede år og kan spores helt tilbage til det 6. århundrede. Skak spiles over det meste af kloden og er et af verdens mest populære spil. Spillet spilles ligesom så mange andre populære brætspil af stort set alle – ung såvel som gammel. Og det er et både hyggeligt og sjovt spil, som hurtigt udfordrer spillerne på både deres strategiske og tekniske formåen.

Selv om mange blot bruger skak som hyggeligt tidsfordriv, dyrkes det dog også af nogle som en seriøs konkurrencesport. Der er der meget prestige at vinde ved at være den, der er skarpest til at rykke brikkerne, så det hele falder ud til ens fordel.

Lige meget om du bare vil dyrke skak som sjov tidsfordriv, eller du gerne vil gå til det som en konkurrencesport, har du i dag gode muligheder for det. Det er nemt at købe et eller flere skakspil, som du kan have stående derhjemme, så du kan spille på hobbyplan. Det er dog også nemt at finde en klub i nærheden af dig, hvor du kan blive medlem og begynde at spille skak på et mere professionelt plan.

Udvalget af skakspil er stort. Og som det f.eks. kan ses her: https://www.hyggeonkel.dk/overblik/skak/, fås skakspil også i mange forskellige materialer og prisklasser. Så det er lidt temperamentet og pengepungen, som afgør, hvilket skakspil man vil købe. Men som det også ses på siden, så behøver det på ingen måde at være dyrt, at komme til at spille skak.

Meld dig ind i en skakklub for venskab og træning

Der er mange byer, der har deres egen skakklub. Det er klubber, hvor der både er fokus på at dyrke fællesskabet, men i lige så høj grad er fokus på at blive en bedre spiller, så det er muligt at stille op i konkurrencer.

Som regel koster det ikke mange penge at være med i en forening. Men hvis du ikke har så mange penge, kan du prøve at lede efter for eksempel en studenterforening eller en forening, der har rabat for pensionister, hvis du ”passer” ind nogle af disse steder. Det kan gøre, at du lige får lidt mere luft i økonomien. Selvom det er fedt at dyrke sin hobby, skal det jo heller ikke ske på bekostning af andre ting i dit liv, som du også gerne vil.

Turneringer i skak gør dig til en bedre spiller

Hvis du gerne vil forbedre dit skakspil, er det en god ide, at du melder dig til turneringer allerede fra et tidligt tidspunkt. Som regel vil der være flere forskellige sværhedsgrader i turneringerne. Du kan derfor sagtens deltage, selvom du er nybegynder.

Turneringerne er en god måde at presse dig til at forbedre dit skakspil. Som regel vil du træne meget med de andre i klubben eller måske med dine venner op til turneringen. På den måde vil du kunne mærke, at dit spil bliver bedre. Til selve turneringen vil du komme til at spille mod nogle andre spillere end dem, du plejer. Det er altid en god måde at blive udfordret ved, at du ser, hvordan andre mennesker spiller.

Selvom du ikke har været medlem af skakklubben i så lang tid, er det derfor en god ide, at du siger ja til at deltage i nogle turneringer. Det er lige meget, om det er en turnering, der bliver holdt internt i klubben, eller om det er en turnering, der bliver holdt mod nogle af de andre klubber, der findes. Det er både en god social ting, at deltage i turneringerne og så er det samtidig en forholdsvis hurtig måde t blive en bred skakspiller på. Uanset niveau kan man hurtig blive grebet af at spille skak – det er nemlig et spil med en helt speciel aura omkring sig – men det vil du hurtigt opdage.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *